Туристическа застраховка за България – защо е важно да я имам

 

Всички обичаме да ходим в планината - да упражняваме любимите си спортове или просто да се разхождаме и да се наслаждаваме на природата. За съжаление понякога плановете се объркват и минимална злополука може да доведе до много сериозни разходи, ако се наложи да потърсим помощ от спасителна служба. Дори само да изкълчим крака си и да не можем да продължим прехода, ще трябва да заплатим над 500 лева за оказаната спешна помощ и още 160 лева за специализиран транспорт до място, от което можем да се придвижим до болница с помощта на автомобил или линейка. Ако пък се изгубим и се наложи издирване, сумите стават още по-високи. Затова е изключително важно да имаме сключена застраховка за злополука в България, която ще покрие тези разходи. 

Застрахователната компания, с която ние работим, Лев Инс, има сключен договор с Планинската спасителна служба и в случай че се наложи да използвате застраховката си, застрахователят ще изплати директно дължимата сума на ПСС, без да е необходимо вие да плащате каквото и да било.

Това, което отличава нашето предложение от повечето от останалите застраховки на пазара е, че се покриват и събития, случили се и на охраняеми водни басейни, когато е необходима специализирана помощ.
Застраховката може да се сключи за период от един ден до една година, като в една полица е възможно да включите цялото си семейство или група приятели. Нашият съвет към вас е да си направите застраховката за цяла година, за да намалите разходите си, а и за да избегнете риска при някой излет да забравите да сключите застраховка.

Помнете, че тази застраховка покрива спасителни разноски за инциденти, случили се само на територията на Република България.

За да се запозаете с основните параметри на предлаганите от нас застраховки, разгледайте нашия Информационен документ за застрахователен продукт. За да се запознаете с подробните общи условия на застрахователната компания, разгледайте тук. Ако имате още въпроси, вижте секцията с Често задавани въпроси, пишете ни на insurance@usitcolours.bg или заповядайте в най-близкия до вас офис на Юзит Калърс.