1. ИЗБЕРИ ТИП
 2. ИЗБЕРИ ВИД
 3. ИЗБЕРИ ОФЕРТА
 4. ПОРЪЧАЙ
 5. ПЛАТИ

Помощ при пътуване в чужбина

Каква е целта на пътуването, което искате да застраховате?
Пътуването ви включва ли посещение на някоя от следните държави?
Турция, САЩ, Канада, Египет, Тунис и Алжир
За какъв период искате да бъде застраховката?

ТУРИЗЪМ: Пътуване с цел туризъм и почивка в чужбина.
КОМАНДИРОВКА: Краткосрочно пътуване по работа.
НЕ-ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВЕ: Каране на ски на писта, голф и др. Карането на сноуборд се счита за екстремен спорт.
ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВЕ: Практикуване на извънпистово каране, сноуборд, катерене, планинско колоездене, парашутизъм, гмуркане и др.
ОБУЧЕНИЕ: Обучение в чужбина на лица до 26 годишна възраст.
ДЪЛГОСРОЧНА РАБОТА: Застраховка при работа в чужбина към местен за страната работодател.

Често задавани въпроси

 • Не. Застраховките “Помощ при пътуване в чужбина” са т.нар. асистънс застраховки. Това означава, че всички плащания се уреждат директно между застрахователя и болницата или лекуващия лекар.
   

 • Ако състоянието ви го позволява, трябва първо да се свържете със застрахователя на денонощния телефон в България, посочен във вашата полица и да следвате получените инструкции. Ако не е възможно да се свържете със застрахователя веднага, желателно е да направите това до 24 часа след настъпване на застрахователното събитие или при първа възможност. Ако състоянието ви не позволява, е възможно обаждането да бъде направено от ваш роднина или близък.
   

 • При пътувания в чужбина е важно да сте застраховани, тъй като, в случай на заболяване или инцидент и нужда от лекарска помощ, прегледите, лечението и лекарствата за чужденци се заплащат. Застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” ще покрие тези разходи.

 • Всеки може да бъде застрахован, с изключение на бебета под шестмесечна възраст и лица над 85 години. При хора между 70 и 85 навършени години, застраховането е възможно, но е с двойно завишение в цената.

 • Да, застрахователната премия за деца е по-ниска от тази за възрастен. Има отстъпки и за групи над 10 човека. Ако сте повече от 10 души, посетете наш офис или ни пишете на insurance@usitcolours.bg.

 • Плащането се осъществява с дебитна или кредитна карта в края на вашата онлайн поръчка.

 • Основните покрития на застраховката са внезапни и остри заболявания, възникнали докато сте в чужбина, в това число и Covid-19, както и инциденти и злополуки, за които нямате вина и действията ви не са били свързани с поемане на риск. Някои спортове, например сноубордът и гмуркането се водят за високорискови, затова, ако имате нужда от застраховка, свързана с конкретен спорт, който възнамерявате да практикувате в чужбина, изберете като цел на пътуването си „Екстремен. Хроничните и съществуващите заболявания, както и усложненията, пряко свързани с тях, не са включени в покритието на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина”. Всички случаи на усложнения, свързани с бременност, без това да бъдат заболявания или злополуки, не са включени в покритията на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина”.
   

 • Съветът ни е винаги да избирате възможно най-голямото покритие, което можете да си позволите. Разбира се, има изключения. Ако пътувате за кратко в съседните страни, дори и застраховка с покритие 5000 € вероятно би била достатъчна, предвид цените на здравеопазването в тези страни. 
  При пътуване в Западна Европа или за по-дълъг период от време, препоръчваме застраховка за поне 15 000 €. Накратко – в колкото по-развита страна отивате, и колкото по-голям е планираният ви престой, толкова по-високо покритие изберете. За пътувания в САЩ задължително избирайте най-високото покритие от 50 000 € или 100 000.
   

 • След успешно плащане, ще получите полицата си на посочения в поръчката имейл адрес като прикачен pdf файл в рамките на деня, ако заявката ви е направена.

 • Във всеки един момент, преди деня на пътуването ви в чужбина. Т.е., ако пътуването ви започва утре, може да направите застраховката и днес, но не и в деня на пътуването.

 • Може. В този случай трябва да въведете вашите данни в полетата за застраховащ и отделно данните на другия човек в полетата за застраховано лице.

 • Разбира се. В една полица може да добавите всички, с които пътувате заедно. Всеки от застрахованите е защитен поотделно до пълната застрахователна стойност.

 • Може. Застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” важи за всеки, който се намира извън родината си, но за момента не предлагаме възможност за онлайн закупуране на застраховки на чужденци в България. Ако имате нужда от такава, посетете наш офис или пишете на insurance@usitcolours.bg