1. ИЗБЕРИ ТИП
 2. ИЗБЕРИ ВИД
 3. ИЗБЕРИ ОФЕРТА
 4. ПОРЪЧАЙ
 5. ПЛАТИ

Възстановяване на суми при анулирано пътуване

Каква туристическа услуга искате да застраховате?
На каква стойност?
лева
Закъде?
Кога е закупена?

Какъв е периодът на вашето пътуване?

Често задавани въпроси

 • Застраховката “Отмяна на пътуване” защитава вас и до три лица, които са ви близки роднини, както и до един спътник, който не е близък роднина, които са застраховани в полицата,

 • При наличие на уважителна причина за отказ от пътуването ви, застрахователят ще ви възстанови до лимита на застрахованата сума тази част от сумата, заплатена от вас за пътуването, която не може да ви бъде възстановена от хотелиера, превозвача или туроператора.
  Например имате закупена почивка на стойност 1000 лв. Имате и сключена застраховка “Отмяна на пътуване” за 1000 лв. Налага се да влезете в болница 10 дни преди заминаването. В този момент по общите условия на туроператора, ако се откажете, ще ви бъдат удържани примерно 50% от стойността на почивката като неустойка. Вие ще получите 500 лв. обратно от туроператора, а останалите 500 лв. от застрахователя.
  Ако пък се наложи да прекратите пътуването си по основателни причини, застрахователят ще изплати сумата по неизползваната част. При необходимост от удължаване на пътуването, застрахователят ще изплати до две нощувки на застрахован, на стойност не по-висока от 100 лева. 
  В случай че сте застраховали само самолетен билет и полетът закъснее, ще получите компенсация.
   

 • Има няколко важни неща, които трябва да знаете:

  1. Застраховката трябва да бъде сключена най-късно до седем дни след като сте си закупили или капарирали пътуването. Може да застраховате само самолетен билет, само хотелско настаняване, туристически пакет или пък круиз.
  2. Трябва да има поне 10 дни преди началната дата на вашето пътуване.
  3. Важно е да включите всеки от пътуващите в застраховката, като на „стойност на пътуването“ напишете общата цена, заплатена за всички, включени в него. 
    
 • Точно каквото е името ѝ. Това е застраховка, която защитава парите, които сте платили за пътуване, в случай че се наложи да не го осъществите или прекъснете, поради здравословен проблем или друга уважителна причина.

 • Основните покрития, при които може да се обърнете към сключената си застраховка “Отмяна на пътуване”, са свързани със заболявания и инциденти, които могат да бъдат документирани в болница, полицията или съда, както и уволнение от работа, официален отказ на отпуск от работодателя, претърпени имуществени щети, кражби и др.
  Ако се разболеете и бъдете хоспитализиран за 10 или повече дни, това е основание да се обърнете към своята застраховка “Отмяна на пътуване”.
  Ако преживеете грабеж или влизане с взлом в жилището ви – също.
  Ако бъдете уволнени или работодателят ви откаже отпуска – също.
  Ако бъдете призовани като страна по дело в съда или като вещо лице на дата, която съвпада с вашето пътуване – това също е уважителна причина да използвате своята застраховка “Отмяна на пътуване”
   

 • Общите условия на застраховка „Отмяна на пътуване“ можете да намерите ТУК, а краткия информационен документ – ТУК.