Застраховка "Отмяна на пътуване" - безценна добавка

Застраховка Отмяна на пътуване

 

Често заплащаме почивка, хотелско настаняване или самолетен билет, привлечени от промоционална оферта с кратка валидност или купуваме отрано, за да се възползваме от ниски цени. Почти винаги обаче промоционалните условия включват ограничаващи условия за промяна или отказ от пътуването впоследствие.       

С други думи купуваме сега за пътуване след 4 месеца с ясното съзнание, че ако по някаква причина се наложи да се откажем от пътуването или да променим неговата дата за по-късно, това няма да е възможно и бихме загубили цялата сума, заплатена за дадената услуга. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна

Застраховката при анулиране на пътуване или както също е популярна с английското си наименования „Trip Cancellation Insurance“, е решението на този потенциален проблем. 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването. 

С една застраховка „Отмяна на пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

За да се запозаете с основните параметри на предлаганите от нас застраховки, разгледайте нашия Информационен документ за застрахователен продукт. За да се запознаете с подробните общи условия на застрахователната компания, разгледайте тук. Ако имате още въпроси, вижте секцията с Често задавани въпроси, пишете ни на insurance@usitcolours.bg или заповядайте в най-близкия до вас офис на Юзит Калърс.